sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Lada Eurosamara

Iltaa uskolliset lukijat,
Tämänkertainen juttu koskee leirintävälinettä ja sen arvostelua. Arvosteltava kohde on henkilöauto Lada Eurosamara 1500 GLi, vuosikertaa 1998.

Aloitan taustatiedoista. Eurosamara on Valmet Automotiven vuosina 1996 - 1998 valmistama versio AvtoVAZ-valmistajan Samara-mallista. Auto on teknisesti kuten 90-luvun puolivälin jälkeen tehdyt viisioviset Samarat, joissa on 1,5-litrainen bensiinimoottori ja GM-monipisteruiskutus. Kotimaassa on tehty autoon faceliftausta, eli uusittu puskurit ja suuri osa sisustuksesta mukaanlukien penkint. Faceliftaus oli sinänsä onnistunut, mutta autosta tuli liian kallis eikä se myynyt riittävästi.

Autoni on ostettu uutena vanhemmilleni suoraan Uudenkaupungin autotehtaalta erästä, jota myytiin huomattavan halvalla. Autossa oli vakiovarusteena mm. airbag ja GL-varustukseen kuuluen korinväriset puskurit. Autoon on hankittu jälkikäteen alkuperäiset 13" aluvanteet, radio, kaiutinpari, vetokoukku ja lohkolämmitin sisäpistokesarjan kanssa. Auton väri on Jade Green.

Leirintäkäytössä auto on toiminut pääosin hyvin. Ajettavuus on joka olosuhteessa varmaa, tekniikka luotettavaa ja pääosin ongelmatonta. Auton tilat riittää kahden hengen retkeilykäyttöön, kunhan ei odota täysikokoisten pyörien mahtuvan auton sisälle. Kulutus on maantiepainotteisessa ajossa kuuden ja seitsemän litran välissä sataa kilometriä kohden, jota voidaan pitää kohtuullisena.

Kuumalla kesällä auton mukavuudet antavat aihetta pienoiseen arvosteluun. Ilmastointia ei ole ollut tarjolla edes lisävarusteena. Vakionopeussäätimen osalta sama tarina. Leirintäalueilla auton lukitus on työläähköä kun keskuslukkoakaan ei ole.Hyvää:
  • Varma ajettavuus joka kelillä ja tiellä
  • Toimiva perustekniikka
  • Riittävähköt tilat
  • Kohtuullinen maavara
Huonoa:
  • Mukavuuksien puute (mm. ilmastointi)
  • Äänekäs moottoritievauhdissa
  • Irtotavaralle hyvin vähän paikkoja
Hintaluokassaan Eurosamara on oikein pätevä auto. Verrattaessa uudempiin (ja kalliimpiin) autoihin huomaa ettei autossa ole kuitenkaan ihan kaikkea mitä nykyään on tarjolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti