sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Joulunavaus Uudessakaupungissa

Iltaa arvoisa blogin lukija.
Tällä kertaa on vuorossa artikkeli, joka käsittelee joulunavausta Uudessakaupungissa.

Uusikaupunki on idyllinen merenrantakaupunki Vakka-Suomessa, täällä länsirannikolla Turun ja Rauman välissä. Kaupunki on Suomen kymmenenneksi vanhin kaupunki, jonka ruutukaava-alue on säilynyt erityisen hyvin. Kaupunki on lämminhenkinen ja kaikille mukava. Kesällä täällä käy paljon matkailijoita, veneellä tai muilla keinoin. Pakkahuoneen vierasvenesatama on palkittu montena vuotena Suomen parhaaksi ja leirintäalueita löytyy myös pari, molemmat ovat erinomaisesti hoidettuja, Santtioranta ja Rairanta.

Kaupungilla oli yhdestätoista lähtien vanhan ajan markkinoita ja joulumarkkinoita. Kojuja oli torilla ja Yliselläkadulla, väkeä liikenteessä hyvin.


Torilla oleva kaivo on nyt syksyllä maalattu uudestaan ja taas edustuskunnossa.Raatihuone, toimii matkailutoimistona
TaksiasemaRantakadun varrella on kaunis vanha kirkko.
Wallila, tilausravintola

VaSon mylly

Kirjasto
Poniajelua

Poniajelua
Vakka-Suomen Panimolla oli avoimet ovet. Panimo on varsin tuore, perustettu 2008. Panimolla ovat keskittyneet tuottamaan laadukkaita oluita ja siidereitä, nyt oli tullut myös limonaadia tuotteisiin. Panimolla oli tarjolla glögiä ja piparia. Ostaa sai maitokauppavahvuisia tuotteita. Panimo on voittanut useita kilpailuja sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Oluita on saatavilla Uudessakaupungissa kaikista ravintoloista ja ympäri maata hyvin varustetuista kaupoista ja ravintoloista.


Markkinahumun jälkeen suuntasin Santtiorannan leirintäalueelle nauttimaan talviuinnista. Tällä hetkellä joutuu varamaan koko kaudeksi uimamahdollisuuden, mutta yksittäislippujakin tullee tarjolle. Santtiorannan leirintäalueen sauna on hiljattain uusittu, oikein mukava ja edustava. Sauna sijaitsee meren rannalla.

Santtiorannasta palatessa oli jo pimeää ja oli sopiva hetki ikuistaa pari kuvaa jouluvaloista ja -kuusesta.Ilotulitus alkoi viideltä Leijonapuistosta. Seurasin sitä Kaupunginlahden toiselta puolelta.
Koko päivälle oli tapahtumia hyvin. Mikäli Uusikaupunki ei ole vielä sinulle tuttu, tervetuloa tutustumaan!

Tässä vielä lopuksi hyvä video Uudestakaupungista:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti