keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Fjällräven Vålå Dome II -teltta

Luvassa on ensimmäinen telttavarusteartikkeli.

Ostin teltan kesälomalla 2010. Aluksi kuvittelin pärjääväni Jyskin 20 € teltalla, mutta huomasin tuon päästävän veden sisälle ja yksikerrostelttana kostuvan pelkästä hengitysilmasta. Selailin telttatarjontaa netitse ja Vålå Dome II päätyi yhdeksi vaihtoehdoksi. Turun Partiovarusteesta kävin telttaa hakemassa ja valinta osui tuohon, koska heidän osaavan henkilökunnan mielestä tuo oli tarpeisiini paras. Hintalappu oli tuolloin 249 €.

Teltta on ollut tuosta lähtien joka reissulla mukana, nukuttu muutamia kymmeniä öitä jo. Kyseessä on kahdelle soveltuva teltta kolmen vuodenajan käyttöön, eli talvikaudet majoitutaan muualla. Teltassa on kaksi kerrosta, sisäteltta on hyvin hengittävää kangasta ja ulkoteltan rooli on pitää tuuli ja sade ulkopuolella. Teltan speksien mukaan ulkoteltta sietää 3000 mm vesipilarin ja pohja 5000 mm vesiliparin. En ole vielä tavannut ilmaa, jolloin teltan sisäpuolelle olisi tullut vettä.

Pystytys on nopeaa, koska sisäteltta on oletuksena kiinni ulkoteltassa ja sisäteltta pysyy kuivana sateessakin pystyttäessä. Teltan tukirankana on kolme alumiinista telttakeppiä ja tuulinaruja sen verran, ettei teltan paikallaan pysyvyyttä tarvitse pelätä kovallakaan tuulella. Kaksikerrosrakenne toimii käytännössä hyvin, sisäilma pysyy joka kelillä hyvänä eikä teltta kostu. Teltassa on kaksi sisäänkäyntiä, joihin jää reilusti sateelta suojattua tilaa.

Hyvää:
  • Tukeva rakenne
  • Nopea pystyttää
  • Sietää märkiäkin kelejä
  • Hyvin hengittävä kaksikerrosrakenne
 Huonoa:
  • Sisäteltan materiaali on kestänyt hyvin, muttei tunnu ikuiselta
  • Sadekelillä teltan sisälle tulee vettä kun avaa oviaukon, sillä sen päällä ei ole mitään tippalistaa, katosta tms.
Leirintäblogin tarkalla arvosteluasteikolla teltta saa neljä pistettä viidestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti