keskiviikko 28. elokuuta 2013

Ruotsin ja Tanskan reissun tunnelmia

Iltapäivää arvoisa lukija,
Nyt kun on vierähtänyt reissusta pari päivää jo, on syytä tehdä pienoinen kirjoitus ja koota tähän reissun olennaisia havaintoja ja huomioita.

Matka meni hyvin ja leirintävarusteet mukaanlukien auto toimivat moitteettomasti. Autossa saisi tosin olla hieman enemmän tilaa ja mukavuuksia, mm. ilmastointi. Jos asiat menee kuten haluan niiden menevän, seuraavalle leirintäkaudelle asia on korjattuna.

Liikennekulttuuri Ruotsissa ja Tanskassa on hyvin leppoisaa ja mukavaa. Moottoriteitäkin on ja niillä mennään lujaa, mutta kaikki ajavat siististi ja antavat tilaa reilusti. Tien päällysteen kunto on Ruotsissa ja Tanskassa selvästi parempaa kun kotimaassa.

Tien käyttö on noin saman hintaista kun kotimaassa. 95-oktaanisen bensiinin hinta ei ollut selvästi Suomen hinnoista poikkeava Ruotsin ja Tanskan puolella eikä ole ns. tietulleja (päivitys: Ruotsin puolella on tietulleja, muttei ole voimassa heinäkuussa eikä koske ulkomaiden kirjoissa olevia autoja). Tanskan puolella on kyllä parit sillat, joissa on maksut.

Leirintävarusteissa ei ollut olennaisia puutteita. Joka päivä sai kokkailla itse leirintäalueilla jotain herkkuja eikä kumpikaan kuollut huonoista kylmäsäilytystiloista johtuen esim. ruokamyrkytykseen.


Pika-arvio alueista, hinnat sisältäen teltan ja kaksi aikuista

Vätternin rantaa

Matka oli miellyttävä, joskin matkaa kertyi aika paljon, noin 2800 km.

Reitti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti