sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Ihala Camping, Uusikaupunki

Vietin viikonlopun Uudenkaupungin Lepäisillä Ihala Camping -nimisellä leirintäalueella. Alueen teki kiinnostavaksi käynnin kannalta se, että se on ennen ollut ainoastaan tamperelaisten käytössä. Nytkin toki tamperelaisille annetaan alennusta yöhinnoista 15%.

Alue sijaitsee Lepäisillä luonnonkauniilla paikalla meren rannassa. Useimmilta asuntovaunu/autopaikoilta ei ole suoraa näkyvyyttä merelle, mistä pieni miinus. Leirintäpaikat ovat kuitenkin sijoitettu järkevästi, palvelut ovat käytettävissä hyvin ja alueella on kaunista nurmikkoa ja puustoa luomassa mukavaa tunnelmaa.

Yleiset tilat ovat erittäin siistit. Rakennukset ovat joko uudehkoja tai niille on tehty lähiaikoina mittavaa kunnostusta ja tiloja on ilo käyttää. Aluemaksuun kuuluu sauna, joka lämpeää ainakin launtaisin. Nyt oli yöpyjiä alueella sen verta paljon, että iso rantasauna oli lämmitettynä. Saunasta voi käyttää jopa termiä edustava. Uimaan pääsee laiturin päästä olevista rappusista, merivesi oli vielä mukavan viileää.

Yöhinnat ovat aluen tasokkuuteen nähden täysin linjassaan (telttayöstä veloitettiin 12 € per yö SF-Caravanin jäseneltä). Alueen sijainti on sekä plussa että miinus. Lepäisten kylä on kaunista aluetta miltei ulkosaaristossa asti ja alue on hyvin rauhallinen. Sijainti on siltä kannalta miinus, että lähimmät palvelut löytyvät Uudenkaupungin keskustasta noin 15 km matkan päästä, Lepäisillä ei ole esim. kauppaa tai ravintolaa.

Vaikka yleiset tilat ovat siistit ja esim. suihkuja ja tiskipaikkoja on alueen kokoon nähden sopivasti, telttailijan vinkkelistä keittomahdollisuudet olivat puutteeliset. Ulkona olevassa ankeassa kesäkeittiössä oli yksi vanha hella, joka ihme kyllä toimii. Kyllä tuossa teeveden sai keitettyä, muttei kesäkeittiö houkutellut jäämään kokkaamaan pidemmäksi aikaa. Tuonne tiskipaikkojen viereen mahtuisi keittolevy tai pari mielestäni hyvin eikä se ole edes taloudellisesti iso investointi.

Leirintäalue on hienolla paikalla ja Uusikaupunki sen hienoine saarineen on ehdottomasti aluetta, joka kannattaa kokea. Alue saa Leirintäblogin täyden suosituksen ja tarkalla arvosteluasteikolla 4,5 / 5.

Hyvää:
  • Yleisten tilojen käytettävyys ja siisteys
  • Alueen sijainti ja maisemat
Huonoa:
  • Keittomahdollisuudet eivät aluen muun tasokkuuden tasolla
  • Lähimmät palvelut 15 km päässä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti